Wij zijn Wanderdutch!

Wij zijn de Wanderdutch. Annelieke en Thijs; M1, J en M2. Drie broers en hun ouders, leven een droom en ontsnappen aan het systeem.

Een systeem waaruit onze maatschappij bestaat, waar wij steeds meer buiten vallen. Een continue strijd tussen onze behoeften en die van de maatschappij. Een strijd tussen de lineaire tijd van Chronos en de innerlijke tijd van Kairos. Een verstoorde balans tussen leven en overleven, tussen afhankelijkheid en zelfstandigheid en tussen dromen en doen.

Verplichtingen; opgelegd vanuit de overheid, vanuit ons eigen verleden, de maatschappij, onze eigen belevingen. Verplichtingen die niet meer passen bij onze omstandigheden. De wereld vraagt te veel van ons. Zij voelt niet inclusief. Met onderzoeken, therapieën, opiaten, integrale hulpteams en persoonsgebonden budgetten passen wij ons gezin aan. Dagelijks strijden wij om ons te conformeren aan de maatschappelijke normen en waarden. Worstelen wij om ‘normaal’ te kunnen zijn. Deze strijd willen en kunnen wij niet meer voeren.

Wij leven wanderlust, in de breedste zin van het woord. Niet enkel het reislustige verlangen naar exotisme, naar nieuwigheid en avontuur maar vooral, zoals de socioloog Roger Park in de jaren 20 van de vorige eeuw “wanderlust” beschreef als de groeiende behoefte om ons af te zetten tegen de sociale conventies.

Wij zijn Wanderdutch.

Thijs

Weet overal veel van af. Doet iets met veiligheid en nog wat dingen. Is thuis in IVK, RIS, GGP, BHV, ASS, KFOR, IPA etc. Amateurornitoloog met een Daf 46. Heeft een ongebruikt sporthart. Niet religieus baarddragend.

1 thought on “Wij zijn Wanderdutch!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.