Wat kost het onderzoeken van onze droom?

Zie deze blogpost als een begin van ons kwartaaloverzicht. Iedere drie maanden komt er een overzicht van onze situatie. In de maanden januari, april, juli en oktober. Een overzicht van de voortgang van deze website (hoeveel bezoekers, berichten et cetera), van onze investeringsportefeuille, misschien onze financiële positie en ook van de totale investering die wij gedaan hebben om onze droom te onderzoeken en mogelijk zelfs al stappen te zetten om deze te gaan leven. Wat kost het onderzoeken van onze droom?

Tijd

Allereerst is het lastig om te meten wat het onderzoek kost aan tijd. De praktische handelingen aan deze site, het lezen van boeken en de gesprekken die wij als gezin hebben over dit project zijn misschien met wat moeite wel te meten. Maar damn, mijn hoofd staat niet stil. Alle gedachten, bedenkingen, noodzakelijke denkpauzes en ontspanningen zijn niet in tijd te meten; maar zijn wel essentieel om orde te krijgen in de chaos. Wij gaan deze tijd dan ook niet inzichtelijk maken hier. Het zit in onze poriën, ons DNA en ons dagelijks leven.

Geld

Wat betreft geld is het wat eenvoudiger. Diffuus is natuurlijk de intellectuele winst die we maken bij het onderzoek en die ook bruikbaar is buiten ons project om te leven zoals wij dat willen. Maar laten we gemakshalve alle uitgaven op het conto van onze droom schrijven.

Logo van de minor Project van je Leven

Allereerst zijn wij al ruim tien jaar aan het dromen over een ander leven, maar heeft de HBO-studie van Thijs de doorslag gegeven om concreet onderzoek te gaan doen naar de haalbaarheid van onze wensen. Deze studie heeft niets te maken met iets wat met onze droom te maken heeft. De studie Integrale Veiligheidskunde gaat met name over het onderzoeken van veiligheidskundige vraagstukken, de samenhang tussen verschillende belanghebbenden en het bestuur daar binnen. Thijs is een kei geworden in scenario-denken en ziet overal onderbouwde bezwaren en beren op de weg. Maar de zesmaanden vrije studierichting in zijn laatste jaar (ingevuld door de minor Het Project Van Je Leven) geven alle ruimte te ontwikkelen op de persoonlijke wensen. Het studiegeld bedraagt voor dit laatste studiejaar 1980 euro, de helft daarvan wordt vergoed door de werkgever. De minorkosten bedragen daardoor voor ons ‘slechts’ 495 euro.

Ook de website kost geld. Wij hosten voor meerdere websites een pakket, Wanderdutch gebruikt echter wel ruim de helft van het pakket. Samen met een domeinnaam van €10,95 per jaar kost de website ons daardoor €96,15 per jaar.

Met betrekking tot literatuur houden wij het voorlopig nog bescheiden bij één boek, dat van Petra van Dreumel. €17,99 heeft dat gekost.

Inkomen

Bij het beantwoorden van de vraag: “Wat kost het onderzoeken van onze droom?” horen eigenlijk ook de inkomsten die wij genereren met onze website. Momenteel staat dit saldo echter nog op nul euro. Later zullen wij een stukje schrijven hoe wij denken inkomen te genereren via deze website (zonder dat wij jullie de toegang tot de content ontnemen trouwens!).

Resumee

Op dit moment zijn de gezamenlijke kosten van ons project momenteel 609,14 euro. De inkomsten nog niets. In januari houden we je, in ons kwartaaloverzicht, op de hoogte hoe het er dan voor staat.

Wat vinden jullie dat een project als dit mag kosten? Of zijn kosten hier niet van belang?

Thijs

Weet overal veel van af. Doet iets met veiligheid en nog wat dingen. Is thuis in IVK, RIS, GGP, BHV, ASS, KFOR, IPA etc. Amateurornitoloog met een Daf 46. Heeft een ongebruikt sporthart. Niet religieus baarddragend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.