Wanderdutch, het project van óns leven

Het doel van ons platform Wanderdutch lijkt momenteel nog behoorlijk diffuus. Willen wij nu enkel onze ervaringen de wereld in slingeren, onze hersenspinsels delen of gewoon ook een plekje op het internet veroveren? Een duidelijke visie of richting is nog niet te herkennen op onze site, op onze social media en ook zeker nog niet in ons hoofd. Jullie merken het ook aan de onregelmatigheid in het plaatsen van berichten, maar ook in de wisselvalligheid van de besproken thema’s. Van autisme naar financiën, van duurzaamheid naar boekbesprekingen. Het lijkt een ratjetoe aan content. Wij wijten het aan onkunde en vooral aan ons enthousiasme. Maar we hebben het wel over Wanderdutch, het project van óns leven.

Project van je Leven

In juni 2019 vond Wanderdutch haar oorsprong doordat Thijs deel ging nemen aan de minor Het Project van je Leven van de Hogeschool Utrecht. Als onderdeel van zijn HBO-studie gebruikte Thijs zijn vrije studierichting (naast de major Integrale Veiligheidskunde) voor het onderzoeken van een langgekoesterde droom van ons gezin: een nomadisch bestaan leven. De voortgang van dit onderzoek is in grote lijnen (en soms tot in de persoonlijke details) gedeeld op deze website.

Inmiddels is het begin februari 2020 en is de minor (positief) afgesloten. Voldaan is aan de gevraagde groei en vorming van competenties. Voldaan is aan het studiedoel. Maar nog bij lange na niet aan ons project van ons leven. Bij het schrijven van het eindverslag en het maken van de pitch om ons idee of product te ‘verkopen’ is Thijs tot de conclusie gekomen dat het echte project nu pas echt gaat beginnen.

Wanderdutch

Wanderdutch is niet enkel de zoektocht van ons gezin gebleken. Velen van onze volgers blijken eenzelfde ontdekkingstocht te zijn aangegaan. Pas op de bestemming beginnen jullie vaak met Instagrammen, Facebook of bloggen, met het delen van de gave stappen die jullie hebben genomen. Maar er blijkt extreem weinig gedeeld te worden van het proces náár de bestemming toe. Laat Wanderdutch nou juist daarin een meerwaarde kunnen zijn. Wij hebben daar al een begin in gemaakt. Maar hebben nog te weinig gedeeld met jullie. Het ontsluiten van onze ervaringen is echter niet eenvoudig.

Vaak zitten wij nog midden in het proces. Zoals nu. Voor onze oudste zoon zoeken wij een andere vorm van onderwijs. Naast het feit dat wij de dagen extreem aan het plannen zijn om zijn schooluitval te kunnen opvangen, in combinatie met ons werk, studie, de andere kids en onszelf. Alleen die worsteling is al een reeks artikelen waard. Maar wij zitten er nog midden in. Dus delen liever pas als wij een richting gevonden hebben. Ook met het uitbreiden van medicatiegebruik in ons gezin, inzet van PGB, de zoektocht naar een toekomstige woning of de hunker naar balans in het partnerschap is nog te precair om met jullie te kunnen delen. De wil is er… maar eerst even de grote lijnen voor onszelf op een rijtje krijgen. Weet dat er veel speelt.

Conceptplanning

Op Wanderdutch, het platform, gaan wij in ieder geval binnenkort wat meer structuur en richting aanbrengen. Zonder in beton te gieten willen wij toch een soort van conceptplanning gaan aanhouden. Een wat constante stroom aan artikelen op verschillende thema’s geeft allereerst ons een beetje sturing en doel om content te produceren. Maar het geeft ook jullie een stukje verwachtingsmanagement.

In welke vorm wij die structuur en contentplanning willen gaan gieten is nog in onderzoek. Het zullen ook geen gruwelijke veranderingen gaan worden (mogelijk niet eens heel merkbaar voor jullie).

Samen met jullie

Uiteindelijk willen wij wel één ding gaan bereiken met Wanderdutch. Dat het een project van óns leven gaat zijn. Van jullie dus ook. Samen hopen wij uit te kunnen vinden wat wij allemaal nodig hebben. Hoe wij dat kunnen bereiken, maar ook wat wij niet alleen kunnen doen. Samen zijn wij Wanderdutch!

Thijs

Weet overal veel van af. Doet iets met veiligheid en nog wat dingen. Is thuis in IVK, RIS, GGP, BHV, ASS, KFOR, IPA etc. Amateurornitoloog met een Daf 46. Heeft een ongebruikt sporthart. Niet religieus baarddragend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.