Stormachtige bezigheid

Terwijl Ciara haar natuurkrachten met ons deelt en Nederland zich schrap zet voor de eerste storm met een naam, gaat Wanderdutch lekker aan de keukentafel aan de knutsel. We delen graag een leuke (stormachtige) bezigheid met het gezin.

Tekenopdracht

Neem een leuke kleurplaat en laat iedere ‘deelnemer’ blind vijf kleurpotloden of stiften pakken. Vervolgens mag iedereen de kleurplaat naar eigen inzicht inkleuren. Geen enkele restricties, behalve dat je alleen de kleurplaat en de beschikbare vijf kleurpotloden/-stiften mag gebruiken.

Afhankelijk van de beschikbare tijd, dynamiek in de groep en uitdaging van de kleurplaat kan je spelen met het aantal beschikbare kleurmiddelen, maar je kan ook een tijdslimiet instellen.

Uiteindelijk maakt iedereen op zijn eigen niveau, met zijn eigen creatieve kwaliteiten en fantasie de mooiste kunstwerken. Niemand is beter dan de andere. Als groep, als gezin, pak je alleen maar winst: een mooi samenzijn, de rechter hersenhelft prikkelen en heerlijk meditatief kleuren.

Resultaat van tekenopdracht
Het resultaat van vandaag

Wij zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen! Hoe vermaken jullie je als je buiten uit je schoenen waait, wat is jullie stormachtige bezigheid?

Thijs

Weet overal veel van af. Doet iets met veiligheid en nog wat dingen. Is thuis in IVK, RIS, GGP, BHV, ASS, KFOR, IPA etc. Amateurornitoloog met een Daf 46. Heeft een ongebruikt sporthart. Niet religieus baarddragend.

2 thoughts on “Stormachtige bezigheid

  1. Trudy says:

    Heerlijk deze storm dag. Toneelvoorstelling gecanceld. Vogelvoerspulletjes in de tuin veilig gesteld of wat verankerd. Daarna in de keuken begonnen met kokkerellen. Kokoscake met appel, glutenvrij, suikervrij- zalig.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.