Qualitytime

Zoals jullie mogelijk al hebben gemerkt, hebben wij pas op 30 december onze vierde advent (22 december) met jullie gedeeld. Ruim een week later dan verwacht. De afgelopen week, en komende week is het even tijd voor qualitytime met ons gezin en ook even alleen.

Even niets geen dingen die ‘moeten’ of ‘horen’. Ons voornemen om regelmatig iets te delen op deze site maakte even tijdelijk plek voor een wat zwaarder wegende voornemen om beter voor onszelf te zorgen. Vandaar. Maar er is wel verschrikkelijk veel te delen met jullie, mooie ontwikkelingen en gave bezigheden die wij graag een plek gunnen op Wanderdutch. De komende maanden delen wij deze hopelijk met jullie.

Bezigheden

Deze periode zijn wij allemaal vrij thuis. Voor het eerst in twintig jaar is Thijs zelfs écht vrij met kerst én oud-en-nieuw. Een erg welkome tijd samen met elkaar dus. Maar iedereen heeft ook zijn eigen behoeften deze dagen.

M1 en J gaan lekker (begeleid) op pad naar de Efteling, een museum en circus. Spelen Fortnite en Minecraft met vriendjes en elkaar, rauzen door de buurt met hun zelfbedachte spelletjes en blijven gewoon lekker schaatsen op zaterdag. J zit achter de naaimachine. M2 speelt eindeloze fantasiespelletjes met zijn speelgoed en knuffels, legt honderden strijkkralen (zowel op het strijkbordje als op de vloer) en tekent er op los. Annelieke tekent heerlijk en mooi met haar pastel en potloden, gaat naar de sauna, bezoekt vriendinnen en geniet van een glas thee/wijn en goede muziek. Thijs, tot slot, staat dagenlang in de keuken om de diverse gasten (en ons gezin) van vers en goed eten te voorzien (zoals deze kerstmaaltijd!). Ook aquarelt hij wat af (met verf en stiften), kijkt hij vogels en laat een paar kronen zetten bij de tandarts.

Helaas snappen de jongste twee kids niet dat uitslapen ook bij zo’n periode mag horen 😉

Niet alleen rozengeur en maneschijn

Maar deze weken geven ook ruimte aan bezinning, herstel en rust. Zonder al te veel in details te treden hebben wij deze weken ook hard nodig om bij te komen van reurige tijden thuis, op school, binnen de hulpverlening en op het werk. Het geeft ons als ouders wat tijd en ruimte om na te kunnen denken over de toekomst met betrekking tot basisscholen en voortgezetonderwijs, onze drijfveren, onze behoeften en plannen. Nooit verkeerd om hier af en toe even pas op de plaats te kunnen maken.

De komende week

De eerste week van 2020 zal dus ook nog wat rustiger kunnen worden op onze site. Geen beloften of verwachtingen dus, wel de wens, om jullie te delen wat ons bezighoud.

Dan zijn jullie even op de hoogte van onze radiostilte en de qualitytime die er tegenover staat.

Thijs

Weet overal veel van af. Doet iets met veiligheid en nog wat dingen. Is thuis in IVK, RIS, GGP, BHV, ASS, KFOR, IPA etc. Amateurornitoloog met een Daf 46. Heeft een ongebruikt sporthart. Niet religieus baarddragend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.