(*) Hoe kamperen wij

Vaak krijgen wij de vraag hoe wij nu kamperen met drie kinderen door heel Europa. In deze blog een klein tipje van de sluier. Later gaan wij misschien nog wel eens in op de specifieke tips en trucs. Wij hebben het namelijk allemaal een beetje zelf uitgevonden en delen graag met jullie wat (bij ons) nu blijkt te werken. Hoe kamperen wij. Welke tent werkt nou het beste bij ons.

In een nabij verleden hadden wij eens een grote katoenen tent van een familielid overgenomen. Geweldige tent, als je de hele vakantie op één plek blijft staan. Een volledige aanhanger was nodig voor deze tent. Maar hij stond als een huis. Uiteindelijk hebben wij er een nachtje in geslapen en zijn wij overgestapt op de wat lichtere familietenten. De gezinsuitbreidingen die volgende zorgen ervoor dat onze tenten meegroeiden met ons gezin.

Onze tent ingesneeuwd in Žabljak (Montenegro) en tijdens het afbreken in Hattem (Nederland)

Tijdens onze drie-maanden-reis (onze Euroadtrip) met toen nog twee kinderen hebben wij gebruik gemaakt van een familieopgooitent; een familietent die je opgooit en zich al aardig in een goede vorm plooit. Iedereen kent inmiddels wel de 2-seconden tenten van Decathlon. Paar haringen erin en dan inrichten. Ideaal bleek dat. Na deze reis, waarbij wij drie maanden intensief hebben gewoond in de tent in ruim 21 landen, was de tent op.

Inmiddels zijn wij afgestapt van de familietenten en slapen wij op de camping in ons tentenkamp van drie, ouderwets oprolbare, Quecha-tenten. De kids delen twee van de tenten (dus kan er één af en toe alleen slapen) en slapen wij als ouders ook in één tent. Mooie tarp erover en ons tentendorp is geboren. Zoals het dit jaar heeft bewezen is het de perfecte opstelling om ook met de fiets op vakantie te kunnen! Wanneer alle kids zelf kunnen fietsen krijgen ze alle drie een eigen tent. Ik hoop trouwens wel dat de huidige tenten er op korte termijn mee ophouden… die nieuwe Fresh & Black tenten zien er wel heel fijn uit namelijk, blijven de kids tenminste wat langer liggen ’s ochtends ;-).

Ons tentenkamp op Vlieland (Nederland)

Ik ga 16 oktober 2019 maar eens kijken wat het aanbod is als hun vestiging in het centrum van Utrecht opengaat. Vijf minuten van mijn werk… kan makkelijk in de pauze.

Welke ervaring hebben jullie met kamperen en tenten?


(*) Dit blog is uiteraard geschreven op basis van onze eigen ervaringen, maar is wel in samenwerking met Decathlon gepubliceerd.

Thijs

Weet overal veel van af. Doet iets met veiligheid en nog wat dingen. Is thuis in IVK, RIS, GGP, BHV, ASS, KFOR, IPA etc. Amateurornitoloog met een Daf 46. Heeft een ongebruikt sporthart. Niet religieus baarddragend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.