Anonimiteit versus openheid

Anonimiteit versus openheid. Gisterenavond zaten wij op de bank dit project en deze website te bespreken. Welke richting willen wij op en wat willen wij allemaal delen. Op de achtergrond zijn wij al druk bezig om inzicht te krijgen in onze financiƫn, hoeveel gaan wij daarvan delen op deze website? Ook de kinderen plempen wij zomaar op het wereld wijde web, terwijl ze zelf op hun eigen YouTube-kanalen niet in beeld mogen komen van ons. Hier moet dus even over nagedacht gaan worden.

Ons inzien is de kracht van een website als deze om ervaringen te delen en inzicht te geven in onze ontwikkelingen: op persoonlijk vlak en op financieel vlak. Openheid is daarbij cruciaal. Jullie hebben niets aan vage begrippen en niets zeggende, uit de duim gezogen, getallen. Ook de persoonlijke ervaringen van ons geven dit blog haar kracht. Zo weinig mogelijk verborgen achter anonimiteit. Hoe kunnen wij anders schrijven over autisme in ons gezin, of de voortgang van onze inkomsten?

Maar wij hebben nog wel een leven buiten deze website. Wij hebben allebei een relatief kwetsbaar beroep als het gaat om het openstellen van ons persoonlijke leven. Niet alles hoeft op straat te liggen, dit kan ons schaden in ons werk. Maar ook de kinderen hebben nog een lang leven voor zich waarin zij recht hebben op een eigen keuze van openheid of anonimiteit. Dit moeten wij respecteren.

Voorlopig noemen wij de kinderen dus niet bij naam en toenaam op dit blog. Foto’s gaan wij echter niet blurren; dat zal de persoonlijkheid van de website schaden. Maar het ontbreken van hun namen voorkomt in ieder geval dat ze via een zoekslag op internet snel gevonden worden, we spreken nu dus over M1, J en M2. Thijs en Annelieke geven wel gewoon hun voornamen. Wij zijn oud genoeg om zelf een keuze hierin te kunnen maken. Verder zullen wij als gezin regelmatig toetsen of deze aanpak prettig voelt, we kunnen het altijd nog anders inrichten.

Wat is jullie visie op anonimiteit en openheid op het internet? Hoe gaan jullie om met het digi-bewustzijn van jullie kinderen en gezin?

Thijs

Weet overal veel van af. Doet iets met veiligheid en nog wat dingen. Is thuis in IVK, RIS, GGP, BHV, ASS, KFOR, IPA etc. Amateurornitoloog met een Daf 46. Heeft een ongebruikt sporthart. Niet religieus baarddragend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.