Alles is anders

Wij schreven al veel over de roerige tijden waarin wij, Wanderdutch, zitten. Omgaan met niet aansluitende systemen, weerstand, autisme, verplichtingen, hectiek en onvervulde dromen. Toen was het plots stil aan onze kant. Geen berichten over ons leven, onze dromen en onze ervaringen. Alles is anders. Stilte. Pauze.

Alles is anders – Een ode aan Utrecht

Bovenstaande Ode aan Utrecht (gemaakt door Bram Birkhoff, met een gedicht van Hans Verhagen) laat zien waar wij nu zijn. Wat onze behoefte is.

De rust gevonden

Wanderdutch staat even stil. Geholpen door de gevolgen van de maatregelen rond het coronavirus. Het onderwijs voor de kids is anders, minder dwingend en verplichtend. Het werk kan anders worden ingericht. De rust keert terug buiten op straat, in de stad, in de lucht en in ons hoofd. De natuur krijgt meer ruimte. De zon schijnt. Natuurlijk heeft deze situatie ook een hoop keerzijden. Maar biedt ook vele kansen.

Wanderdutch gaat deze rust vasthouden. De weg er naartoe is al veel aan bod geweest. Wij schreven al eerder over verhuisplannen. Maar ook over natuurinclusief bouwen en het volgen van je dromen. Trots mogen wij jullie vertellen dat wij één van onze dromen gaan volgen!

Een ode aan Utrecht

Voorgaande filmpje van ons mooie Utrecht is dan ook passend. Een ode aan de stad die ons zo veel moois bracht. Waar onze kinderen geboren mochten worden. Waar wij dertien jaar samen in ons mooie huis hebben mogen wonen. Waar wij vrienden gemaakt hebben. Waar wij onze carrière hebben zien groeien. Waar wij geluk en verdriet hebben mogen delen. Waar wij nog iedere keer trots omhoog kijken naar de Dom, met een noodvaart op de fiets langs de Oudegracht zoeven, tot rust komen in de parkjes, hofjes en terrasjes en in elke wijk wel een anekdote te vertellen hebben.

Een stad die tot stilstand gekomen is, waardoor we weer om ons heen kunnen kijken.

Wij gaan Utrecht verlaten. Maar Utrecht verlaat ons niet.

De Achterhoek

Afgelopen weken hebben wij een huis gekocht. Een groot huis met een nog grotere tuin. Drie keer zoveel woonoppervlakte, tien keer zoveel ruimte om ons huis. In Breedenbroek, aan de Duitse grens. Hier gaan wij onze verdere dromen vervullen. Onze rust vinden en onze toekomst verder leven.

Genoeg ruimte om tot stilstand te kunnen komen, maar ook verder te kunnen groeien. Hopelijk ook de rust te vinden om hier op de site weer te kunnen delen wat wij doen, wat wij ontdekken en wat wij jullie willen meegegeven. Hoe wij ook daar leven met onze kwaliteiten, beperkingen en dromen.

Ons nieuwe huis

Voor de liefhebbers die benieuwd zijn hoe wij in Utrecht hebben gewoond is er Funda. Dit is ons huis dat wij achterlaten, de herinneringen nemen we mee.

Thijs

Weet overal veel van af. Doet iets met veiligheid en nog wat dingen. Is thuis in IVK, RIS, GGP, BHV, ASS, KFOR, IPA etc. Amateurornitoloog met een Daf 46. Heeft een ongebruikt sporthart. Niet religieus baarddragend.

2 thoughts on “Alles is anders

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.