547 euro bespaard in een kwartier

Het is de tijd van het overstappen. Nooit waren wij bewust bezig met verzekeringen, energieleveranciers en telefoonmaatschappijen. Don’t fix it if it ain’t broken. Doordat wij de laatste tijd meer op de (financieel) bewust tour zijn, en ik op meerdere blogs lees dat het jaarlijks reviewen van je financiën geld kan opleveren, toch maar eens een poging gedaan vandaag. En dus 547 euro bespaard in een kwartier!

In een kwartier leverde dit dus ruim 547 euro op (jaarlijks). Zonder dat wij er qua dekking of service op achteruit gaan. We nemen jullie graag even mee in onze overwegingen en jaarlijkse financiële onderhoudsbeurt. Een kleine disclaimer is wel op z’n plaats. Lees daarvoor even ons artikel over affiliatelinks.

Energieleverancier

Via meerdere vergelijkingssites hebben we onze huidige elektra- en gasleverancier Vandebron* vergeleken met de rest van de markt. Wij verbruiken als gezin momenteel (in ons jaren-30 huis) 3600 kWh elektra en 1500 m3 gas. Bij Vandebron* kost ons dat momenteel 165 euro per maand. Er waren maar twee aanbieders die ons voor tien euro minder per maand energie konden leveren. Alleen hebben wij als gezin besloten om enkel 100% groene (nationale) stroom af te nemen én niet gebruik te maken van biogas (gezien onze voedingskeuze en levensdoelen). Compensatie van het gasgebruik is bij ons ook een pré (zolang wij daar geen alternatief voor gevonden hebben). Om integer te blijven aan onze visie en doelen blijft dan toch onze huidige leverancier Vandebron* over. Geen besparing voor ons op dit gebied dus.

Verzekeringen

De volgende flinke uitgavenpost is die van verzekeringen. Onze aansprakelijkheidsverzekering, doorlopende reisverzekering, inboedel- en woonhuisverzekering lopen bij Aon (voorheen Meeus). Zeer tevreden over hun diensten, maar het kost ons wel bijna €42 per maand, ondanks de collectiviteitskorting van de werkgever. Na wat vergelijkingen en tips van andere blogs is de keuze nu dus komend jaar gevallen op Deck*. Deze verzekeraar zorgt door een wat hoger eigen risico en dus geen uitkering bij kleine incidenten, voor een heel aantrekkelijke dekking en prijs. Onze overstap geeft ons nu dezelfde dekking op de voornoemde verzekeringen met op sommige vlakken een hoger verzekerd bedrag, een keuze tussen wereld- of Europadekking en een hoger eigenrisico per geval. Maandelijks besparen wij hierdoor bijna €17. Bijna 40% minder bij Deck* dus.

Zorgverzekering

Vanuit de werkgever hebben wij als gezin een erg fijne polis lopen bij PZP (dochter van CZ). Niets te klagen over de dekking en service. Hierin zien wij dan ook geen noodzaak om over te stappen. Toch loonde het vandaag de moeite om toch even te kijken van de zorgverzekeraar nog in huis had om beter aan te sluiten bij onze behoefte en portemonnee. Met zo’n drie clicks hadden wij vervolgens dezelfde verzekering maar dan €29,- goedkoper per maand, ruim 9% besparing. De enige drie verschillen met de vorige polis zijn: geen post meer, maar enkel digitale communicatie; een andere vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners (die gebruiken we toch al niet) en een verhoging van het eigen risico van één van ons (want al zes jaar nooit meer gebruikt dan vier tientjes).

Telefoon, internet en TV

Ook de telefoonabonnementen horen thuis in de jaarlijkse onderhoudsronde. Wij hebben momenteel twee abonnementen lopen in ons gezin. Volgende week bij Sinterklaas komt een derde (big step voor ons en onze zoon…). Winst om over te stappen hebben wij nu niet. Eén abonnement loopt nog tot in 2021 bij Tele2. De andere (en die van M1) loopt bij Vodafone*. Wanneer Tele2 kan worden verplaats zetten we die ook bij Vodafone*. Daar hebben wij namelijk het Red Together abonnement. In combinatie met een TV/Internet abonnement bij Ziggo* is dat €25 per maand (voor 160GB(!) data per maand en onbeperkt bellen/sms). Ieder abonnement dat je daarbij aansluit kost ons maar €12,50 en maakt gebruik van dezelfde databundel. Nu is 160 gigabyte p/mnd zat voor alle vijf de leden ons gezin, dus overstappen is voorlopig totaal niet gunstig voor ons. Hier dus dit jaar geen winst.

TV-buiskinderen

De combinatie van Vodafone* en Ziggo* bieden ons overigens dusdanig veel voordelen (aan de mobieletelefoonkant) dat overstappen van TV/internetleverancier geen voordelen bied momenteel. Hiernaar dus geen onderzoek gedaan. De wens blijft echter wel dat Ziggo eens gaat stoppen met het standaard aanbieden van televisie. Ouderwetse lineaire manier van vermaak, wat ons betreft vervangen ze dat aanbod met een mooie korting.

Onze eerste ervaring van een jaarlijks onderhoud op de abonnementen heeft zijn vruchten afgeworpen. Hoeveel besparen jullie jaarlijk op overstappen?

Thijs

Weet overal veel van af. Doet iets met veiligheid en nog wat dingen. Is thuis in IVK, RIS, GGP, BHV, ASS, KFOR, IPA etc. Amateurornitoloog met een Daf 46. Heeft een ongebruikt sporthart. Niet religieus baarddragend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.